Curs Tehnician Veterinar

Descriere
Inscrieri pe www.sbinfo.ro
Cursul Tehnician veterinar (Asistent veterinar) este un curs de calificare nivelul 4, realizat in 1080 ore, respectiv 360 ore de teorie si 720 ore de practica.
Tehnicianul veterinar este cel care face echipă cu medicul veterinar, participând la acţiunile sanitar veterinare ce au ca obiectiv menţinerea sănătăţii publice prin evitarea transmiterii unor maladii de la animale la om, nu numai prin contact direct, ci şi prin consumul unor produse de origine animală contaminate.
Un rol important în menţinerea sănătăţii populaţiei îl joacă expertiza sanitară veterinară a produselor de origine animală.
În afară de posibilitatea transmiterii unor boli microbiene şi parazitare prin carne, lapte şi derivatele acestora la om, alimentele mai pot suferi o serie de alterări în timpul prelucrării, transportării, depozitării şi comercializării care, pe lângă faptul că le scade valoarea iniţială, le pot face chiar periculoase pentru consum.
În ultimii ani, legislaţia sanitară veterinară prevede o serie de măsuri care să permită alinierea ţării noastre la standardele Uniunii Europene în domeniu. Aceste măsuri au la bază o metodologie unitară de lucru şi interpretare în laboratoarele de control sanitar veterinar al alimentelor.
Unităţile de competenţe tehnice generale şi specializate: Patologia infecţioasă, Propedeutica, Patologia chirurgicală şi Patologia obstetricală, asigură tehnicianului veterinar capacitatea de a sprijini în mod real medicul veterinar în diagnosticarea, prevenirea şi combaterea bolilor la animale.Cursul Tehnician veterinar este calificare de nivel 4, realizat in 1080 ore, respectiv 360 ore de teorie si 720 ore de practica.
Tehnicianul veterinar este cel care face echipă cu medicul veterinar, participând la acţiunile sanitar veterinare ce au ca obiectiv menţinerea sănătăţii publice prin evitarea transmiterii unor maladii de la animale la om, nu numai prin contact direct, ci şi prin consumul unor produse de origine animală contaminate.
Un rol important în menţinerea sănătăţii populaţiei îl joacă expertiza sanitară veterinară a produselor de origine animală.
În afară de posibilitatea transmiterii unor boli microbiene şi parazitare prin carne, lapte şi derivatele acestora la om, alimentele mai pot suferi o serie de alterări în timpul prelucrării, transportării, depozitării şi comercializării care, pe lângă faptul că le scade valoarea iniţială, le pot face chiar periculoase pentru consum.
În ultimii ani, legislaţia sanitară veterinară prevede o serie de măsuri care să permită alinierea ţării noastre la standardele Uniunii Europene în domeniu. Aceste măsuri au la bază o metodologie unitară de lucru şi interpretare în laboratoarele de control sanitar veterinar al alimentelor.
Unităţile de competenţe tehnice generale şi specializate: Patologia infecţioasă, Propedeutica, Patologia chirurgicală şi Patologia obstetricală, asigură tehnicianului veterinar capacitatea de a sprijini în mod real medicul veterinar în diagnosticarea, prevenirea şi combaterea bolilor la animale. Publi24_1698737558