Ciuperca si ceai Kombucha
Descriere
Ceaiul Kombucha are efecte benefice asupra organismului uman si in caz de boala, dar si in stare normala de sanatate.
Descrieri:
www.paradisulverde.com/blog/ce-este-kombucha/
livadacuceai.ro/simple_blog/article/view/kombucha-elixirul-vietii
www.gardianul.ro/ingrijire/kombucha/
etc.
Preparare ceai:
Se fierbe ceai negru sau verde cu destul de mult zahar sau miere de albine.
Se lasa ceaiul sa se raceasca la temperatura camerei.
Se pune ciuperca in ceai intr-un borcan mai mare si se lasa undeva la temperatura normala de camera, adica nu la soare si nu in frigider.
Ciuperca va fermenta zaharul din ceai (se hraneste de fapt cu zaharul din ceai).
Perioada de fermentare este de 1-2 saptamani. Nu exista niciun timp sandard la treaba asta, se experimenteaza individual dupa placul, gustul fiecaruia, in functie de cat de acru/concentrat vrem sa fie rezultatul, care este o bautura cu gustul unui vin acrisor.
Cand consideram ca bautura Kombucha este facuta (fermentata) facem urmatorii pasi:
1. fierbem o alta tura de ceai dulce, iar cand acesta s-a racit la temperatura camerei
2. filtram bautura fermentata printr-o strecuratoare fina NEmetalica (metalul oxideaza bautura Kombucha) sau tifon si cu ajutorul unei palnii turnam intr-un flacon sau sticla din care-l vom bea.
Trebuie lasat un pic de ceai din cel vechi, deja fermentat, ceva de genul 100-200cc, pe ciuperca, adica "sa nu-i luam tot rodul muncii".
3. Ceaiul negru sau verde dulce (nou) turnam in borcan peste ciuperca si acoperim gura borcanului cu tifon prins de un elastic ca sa "respire".
Daca plecam de acasa un timp mai indelungat ciuperca pusa in ceai se pune in frigider, unde va "hiberna". Altfel, lasata la temperatura camerei se va tot hrani pana va mai avea cu ce si riscam sa moara. Publi24_1650827007
Anunțuri recomandate
Pentru a contacta acest utilizator, intră în contul tău Publi24.ro sau creează-ți rapid un cont nou!