Salvează căutarea Adaugă anunț
Vei fi notificat de câte ori:

CV-ul tău nu este încă complet.


Completează-ți CV-ul în doar câteva minute!
Odată completat CV-ul poți aplica de câte ori dorești cu un singur click.
Completează CV

Sunt interesat de această
proprietate intre datele


Poți edita Cv-ul tău aici înainte să îl trimiți.

Trimite unui prieten

Trimite

Minoritatea Germana din Romania trecut si present in Europa unita Ed Honterus

50 RON
Valabil din 23.04.2024 13:53:57
Descriere

Minoritatea Germana din Romania trecut si present in Europa unita Editura Honterus - 70
Minoritatea germană din România Winfried Ziegler România este o țară a diversității. Variate influențe culturale au marcat evoluția acestei țări din estul Europei Centrale, țară situată la intersecția dintre influențele orientale cu cele occidentale. În noul stat național, care abia după Primul Război Mondial i-a conturat forma actuală, există mari diferențe regionale în pofida măsurilor pentru uniformizare demarate de-a lungul timpului prin diferite proiecte politice. Astfel găsim în România actuală regiuni surprinzător de diferite, începând cu nivelul dezvoltării economice și până la mentalitatea locuitorilor. Alături de populația majoritară românească locuiesc pe teritoriul statului român 19 minorități naționale istorice, care însumează 10 % din populația României. Una dintre ele este minoritatea germană, care numără 36.000 de persoane. Datorită istoriei diferite a grupurilor din care se compune minoritatea germană, care doar după Primul Război Mondial au început să își construiască o identitate comună de apartenență la aceeași comunitate, adeseori nu se vorbește de minoritatea germană din România, ci de minoritățile germane din România. Aceste minorități germane sunt de origine diferită, provenind din regiuni variate ale spațiului german, au imigrat în secole diferite în teritorii care astăzi fac parte din România și au format acolo comunități distincte în ceea ce privește confesiunea, dialectul și tradițiile.
Sașii transilvăneni. Deja la mijlocul secolului 12 avem atestate grupuri din spațiul germanic, care au colonizat Transilvania, la acea dată parte a Regatului Maghiar. Denumirea de sași sau saxoni nu are legătură cu regiunea de proveniență; această denumire a apărut pentru prima dată în actele cancelariei maghiare cu mult după așezarea saxonilor în Transilvania. Obligațiile lor constau în apărarea granițelor și dezvoltarea economică a regiunii. Coloniștii, care aveau statutul de persoane libere, au primit anumite privilegii precum dreptul de a se autoadministra și erau supușii direcți ai coroanei, motiv pentru care teritoriul lor era denumit pământ crăiesc . După o dezvoltare susținută a meșteșugurilor și a comerțului în secolul 14 și 15, din cauza invaziilor turcești, sașii au fost obligați să ridice un sistem de apărare, construind peste 150 de biserici fortificate și cetăți bisericești, care constituie și în prezent monumente arhitectonice unice. Publi24_1620388630

Anunțuri recomandate

Adaugă fișier
Fișiere acceptate: jpg, jpeg, png, doc, pdf, gif, zip, rar, tar, txt, xls, docx, xlsx, odt, avi, mp4, cu o mărime maximă de 10Mb.
Fă ofertă
Ați atins limita de mesaje trimise pe zi
Pentru a putea trimite mai multe mesaje, accesați abonamentul VIP
×
Anunțul a fost adăugat la favorite de tine și alți utilizatori
Devino membru VIP și vei fi notificat imediat ce scade prețul anunțului tău favorit
În plus, ca membru VIP ai următoarele beneficii:
Insigna Statut VIP
Mesaje nelimitate
De 2X mai multe poze la anunțurile tale
De 2X mai multe repostări gratuite la anunțurile tale pe zi
Mesajele tale în topul căsuței destinatarului
Notificări în timp real la căutări salvate și anunțuri favorite
Accesează abonamentul VIP
×
Anunțul a fost șters de la favorite!

Ati atins limita de mesaje permise.

Pentru a putea trimite mai multe mesaje trebuie să vă validați numărul de telefon.

Validează telefonul
;
0