RARITATE -A- whisky johnnie walker, SWING, CL 75 GR 40 ANII 70 STICLA LEGANATĂ
Specificații
Descriere
RARITATE whisky johnnie walker, SWING,
CL 75 GR 40 ANII 70 - STICLA LEGANATĂ
bottles da colectie
DEFINITII ALE TIPULUI DE WHISKY
SCRISE PE ETICHETA STICLEI
Regulamentul Scotch Whisky, cunoscut și sub denumirea de Scotch Whisky definește faptul că pentru Scotch Whisky se înțelege ceea ce este produs în întregime în Scoția, unde are loc maturizarea completă a bobului și de unde se iau materiile prime necesare între inclusiv apa, turbă și orz. În plus, stabilește în mod clar indicațiile necesare pentru a se asigura că whisky-ul scoțian este clar identificabil și că prezintă toate informațiile utile și din distilerii, ale căror metode și tradiții trebuie apărate.
Sunt prezentate și specificațiile tehnice ale fiecărui tip, pentru a evita dezinformarea în acest sens:
Single Malt: înseamnă un whisky scoțian produs numai din apă și malț de orz dintr-o distilerie unică și dintr-o distilare discontinuă în alembic;
Single Grain: Scotch Whisky distilat într-o singură distilerie, dar care, pe lângă apă și malt de orz ma, poate fi, de asemenea, produs din boabe întregi de alte cereale maltate sau nemaltate;
Blended: este definit de SWR ca o combinație a unuia sau a mai multor single malt scoțieni cu unul sau mai multe boabe unice, conform practicilor tradiționale de amestecare;
Blended Malt Blendu Grain: sunt două combinații diferite de malț orz sau numai de grâu, luate din distilerii diferite pentru a le amesteca.
Vă explicăm diferitele butoaie și arome ale acelorași sticle
Privind eticheta unei sticle sau urmărind recenziile de pe un site (de asemenea, al nostru, desigur) întâlnim deseori termeni care se referă la butoi sau la îmbătrânire, cum ar fi butoi sau butoi sau hogshead , ce indică? Cum este diferit un baril fost Bourbon de un baril de umplere ex Bourbon? și ce înseamnă prima umplere ? sau maturare dublă ? Aici încercăm să explicăm la ce se referă cele mai comune indicații,
Dimensiunile
Să pornim de la dimensiunea unui butoi (butoi): indicațiile de butoi , cap de hogs sau de exemplu butuc indică, în general, dimensiunea butoiului. Începe de la butoiul mai mic și puțin folosit, numit firkin de aproximativ 41 litri, apoi trecem la butoaiele tip sfert și octavă , care în mod normal sunt de 45 50 litri, dar pot ajunge și la 80 litri ( 125 pentru trimestru) și continuă să crească ca mărime, butoaiele utilizate în mod normal sunt butoiul, care este clasicul butoi ex Bourbon, care are o dimensiune de aproximativ 200 litri, apoi există capul de aproximativ 250 litri și fundul și pumnul de aproximativ 500 de litri. Pare destul de simplu și, deocamdată, luați așa, în realitate lucrurile sunt puțin mai complicate decât par, deoarece un butoi poate avea între 180 și 200 de litri, în timp ce fundul și puncheonul pot avea între 500 și 600 de litri. Pe scurt, nu avem un standard foarte strict, dar numele ne poate da cu siguranță o idee, chiar dacă nu foarte precisă, a capacității unui butoi. Ultimul lucru care trebuie spus despre dimensiune este că, ca și pentru toate, există o limită: pentru whisky-ul scoțian, dar practic toată lumea respectă regula, nu este posibil să folosiți butoaie mai mari de 700 de litri pentru îmbătrânire. Publi24_1712498539
Anunțuri recomandate
Pentru a contacta acest utilizator, intră în contul tău Publi24.ro sau creează-ți rapid un cont nou!