Acest anunt nu este activ

Casa Maria Botosani - Camin pentru batrani

Valabil din 09.10.2016 20:26:58
Descriere

In Romania exista sute de mii de batrani care locuiesc singuri, fara un ajutor din partea cuiva. Migratia fortei de munca a lasat in urma sute de mii de parinti si bunici care locuiesc singuri in casele lor.
In Romania, sistemul de ingrijire a batranilor este aproape inexistent si este considerat de toate guvernarile ca fiind o mare povara bugetara.
In Romania nu exista proceduri clare prin care autoritatile pot fi obligate sa se implice in ingrijirea batranilor. In tara noastra exista mai putin de 500 de aistenti sociali cu studii de specialitate care lucreaza in administratia publica locala, practic, exista un asistent social la peste 1.280 de batrani.
Totusi, undeva in Romania, exista cineva care incearca din rasputeri sa afaca ceva pentru acesti batrani. Cineva care in copilarie a trecut prin momente grele, care nu a avut parte de caldura unui camin, de iubirea parintilor sau de educatia care si-ar fi dorit. Viata a invatat-o ca e imperativ necesar sa faca ceva, ceva ce nu a facut nimeni pentru ea.
Si-a crescut copii cu mare grija, i-a educat cum a putut mai bine. Primul, a terminat studiile superioare in Italia, iar cel de-al doi-lea ii calca pe urme. A muncit din greu pentru familia sa. A fost atat de apreciata de comunitatea Ialiana ,unde si-a petrecut 15 ani, incat a fost invitata sa participe la alegerile locale unde sa candideze pentru functia de consilier. Desi a pierdut alegerile a aramas aceeasi, luptatoare. A fost invitata si anul acesta sa intre in campania locala dar deja isi alesese alt drum. S-a intors acasa, daca se poate spune asa. Sa intors in orasul in care a crescut intr-un camin de copii, hotarata sa faca ceva pentru copiii fara familie sau pentru bataranii ramasi singuri.
A infiintat o asociatie nonprofit sa poata venii in sprijinul batranilor ramasi singuri.
ASOCIATIA GLASUL BUNICILOR
In cardrul asociatiei a pus pe picioare o casa in care batranii isi gasesc linistea, voia buna si tot ceea ce le este necesar pentru a-si petrece zilele in conditii decente. CASA MARIA BOTOSANI e locul in care orice persoana varstnica si-ar dori sa locuiasca.
Astfel, cei care au plecat din tara si au lasat acasa parintii sau bunicii singuri, pot fi siguri ca acestia au tot ce le trebuie in CASA MARIA BOTOSANI.
Detalii poti obtine la adresa noastra, telefon sau pe mail. Toate le gasiti pe pagina de facebook: CASA MARIA BOTOSANI.

Apple Google Store iTunes Google Play