Butasi altoiti de vita-de-vie Muscat de Hamburg certificati de U.E.
Descriere
Crama Varzari din Cotnari ofera spre vanzare butasi altoiti de vita-de-vie certificati de Uniunea Europeana la pretul de 14 lei bucata, indiferent de soi.
Avem soiuri de vin aromate, renumite in Podgoria Cotnari: Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regala, Feteasca Neagra, si soiuri de masa: Muscat de Hamburg, Cardinal si Afuz Ali care se adapteaza cu usurinta pe o gama diversa de soluri. Butasii au dezvoltat un sistem radicular puternic, putand patrunde la peste 4-5 m in adancime. Garantam calitatea superioara a materialului saditor prin certificatul de conformitate. Acest document, impreuna cu factura fiscala si copie dupa autorizatia de comercializare vor insoti fiecare comanda de butasi.
Butasii se pot achizitiona si fizic din magazinul nostru de vinuri situat in sat Cotnari intersectia DN28B cu DC281C, jud. Iasi.
Muscat de Hamburg este rezultatul incrucisarii dintre soiurile Muscat d'Alexandrie si Trollinger.
Strugurii sunt mari, ramurosi, cu ramificatiile secundare foarte dezvoltate. Boabele sunt mari, carnoase, crocante, cu gust puternic de muscat si acoperite cu un strat gros de pruina.
In cultura se intalnesc doua biotipuri de Muscat de Hamburg: un biotip cu boabe sferice, usor ovale, colorate uniform in negru-albastrui, considerat cel mai valoros, si altul cu boabe elipsoidale, colorate neuniform in rosu-violaceu, mai putin valoros.
Insusirile agrobiologice
Perioada de vegetatie este mijlocie 165 -170 zile, timp in care necesita peste 30 C temperatura globala. Are crestere vegetative puternica si fertilitate buna, 50-60% lastari fertili.
Rezistente biologice: mijlocie la ger (-18 C), slaba la seceta, foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor. In zonele de ses este puternic atacat de molii.
Insusirile agrotehnice si tehnologice
Productiile obtinute sunt mijlocii 10-14 t ha, din care productia marfa reprezinta 60-70%, in functie de zona si conditiile de cultura, fiind un soi care are nevoie de multa caldura si insolatie, preferand solurile usoare, bine aprovizionate cu substante nutritive si apa.
Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este redusa, 10-15 zile, ajungand la maturare deplina sa acumuleze cantitati mari de zahar, 160-170 g l, incat strugurii pot fi vinificabili, obtinandu-se vinuri aromate de masa. Publi24_1708341153
Anunțuri recomandate
Pentru a contacta acest utilizator, intră în contul tău Publi24.ro sau creează-ți rapid un cont nou!