Ciuperca Kombucha
Descriere
Băutura exista de peste două mii de ani și provine din China. Atunci s-a descoperit această cultură specială: viețuitoarea ciudată care creștea în ceai și arăta ca o masă gelatinoasă dădea băuturii un gust interesant și răcoritor. De altfel, chinezii credeau că ar aduce nemurirea și o foloseau ca remediu în boli digestive. Kombucha a ajuns mai departe în Japonia (tot datorită proprietăților curative), de acolo a călătorit în Rusia și a ajuns în Europa, folosită în special de călugării benedictini. Kombucha este o cultură simbiotică de numeroase specii de bacterii vii și drojdii, grupate într-un biofilm de microorganisme care alcătuiesc un sistem biologic ce fascinează prin complexitatea sa. Cultura de kombucha se hrănește cu ceai verde sau negru îndulcit cu zahăr sau miere. Consumul de kombucha te poate face să te simți mai energic Așa cum spuneam, este bogată în B-uri (despre care se știe că au un rol important pentru starea de bine și combaterea depresiei sau anxietății), dar și în vitamina C, care inhibă cortizolul. Consumul pe termen lung al antioxidanților din ceaiul verde, pot reduce riscul de diabet de tip 2 și de boli coronariene. Și ceaiul negru conține astfel de compuși chimici și s-a demonstrat că reduc nivelul glicemiei și scad nivelul de acid uric (un reziduu din sânge care poate provoca pietre la rinichi). Publi24_1713425572
Anunțuri recomandate
Pentru a contacta acest utilizator, intră în contul tău Publi24.ro sau creează-ți rapid un cont nou!