Scarificare gazon, aerare gazon, fertilizare de toamna.

1 RON
Valabil din 12.11.2017 10:59:17
Descriere

Cele doua operatiuni pe care vi le prezentam, sunt ceva mai complicate decat simpla tundere a gazonului. Ele trebuiesc facute in anumite conditii, cu anumite utilaje, si in anumite perioade ale anului. Din acest motiv este de preferat sa apelezi la specialisti.

Aerarea gazonului

Cine doreste sa aiba un gazon sanatos, cu radacini bine dezvoltate, trebuie mai intai sa aereze gazonul. Aceasta este necesare pentru a asigura oxigen in sol, precum si pentru microorganismele esentiale unei peluza de gazon verde si viguroasa.
Aerarea este cu atat mai importanta pentru gazon, cu cat solul este mai argilos.
Pentru aerarea unui gazon, se foloseste un aerator de gazon. Este un aparat ce face mici gauri, decompactand astfel solul.
Aerarea pentru gazon se face cel mai bine in conditii de umezeala a solului.

Scarificarea gazonului

Dupa aerare, trebuie facuta scarificarea, deasemenea foarte necesara pentru un gazon sanatos. Se face tot primavara si toamna dupa aerare.
Scarificarea este procedeul de eliminare a resturilor vegetale din gazon - parte componenta a operatiunilor de intretinere a gazonului.
La baza firelor de iarba, orice gazon are un material fibros si descompus, format din resturi de iarba taiata, frunze moarte, rizomi, etc. In cantitate mica, acest material este benefic, dar in cantitate mare nu.
Prin scarificare se elimina din gazon aceste uscaturi, ceea ce va imbunatati patrunderea aerului, a apei si a dezvoltarii microorganismelor necesare solului unui gazon.
Pentru rezultate bune, este de preferat sa treceti de 2 ori cu scarificatorul pentru a scoate cat mai mult din materialul fibros mort.
Primavara incercati sa faceti acesta operatiuni inainte de intrarea in vegetatie a gazonului (cand incepe sa creasca), pentru a evita distrugerea firelor tinere, ce sunt mai firave.
Scarificarea trebuie facuta si toamna si primavara, de preferat cand pamantul este mai uscat. Chiar daca imediat dupa scarificare veti avea un gazon „ravasit”, el isi va reveni in cateva zile.
Pentru scarificarea unui gazon, este de preferat sa utilizati un scarificator de gazon. Se poate folosi si grebla, dar rezultatul nu va fi acelasi.

Noi va oferim urmatoarele servicii:
- tuns gazon
-scarificare
-aerare
-suprainsamantare
-regarnisire
-fertilizare
-tratamente fitosanitare
-taieri trandafiri
-toaletare arbusti
-toaletare copaci
-taieri la pomii fructiferi
-taieri la vita de vie
-taieri la arbustii fructiferi
-adunat de frunze
-plantari
-etc.
Telefon: 0743847548; 0734720110;

Adauga fisier

Fisierele acceptate sunt: jpg, jpeg, png, gif
Fisierul nu poate fi mai mare de 10 MB

Mesajul a fost trimis cu succes!
Mesajul nu a fost trimis!
Solicita livrare gratuita cu verificare colet. Afla mai multe detalii aici
Apple Google Store iTunes Google Play