Acest anunt nu este activ

Vand Puieti Paulownia

4 RON
Valabil din 04.06.2017 11:47:02
Descriere

Vand puiet Paulownia,
- Pentru > 1000 bucati , pret de 4 lei/buc
- Pentru > 500 buc, pret de 6 lei/buc
- Pentru > 100 bucati, pret de 8 lei/buc
- Pentru >10 bucati, pret de 10 lei/bucata
- Pentru > 2 bucati , pret de 12 lei/buc
Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta.
- Isi asuma cu gratie si flori superbe rolul de arbore ornamental.
-Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri – Paulownia este minunat pentru mobila si cherestea.
- Prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.
- Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn”, Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare. Este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa.
- Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.
- Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.
- Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
-Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.
-De 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina.
- Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent.
- Paulownia este un arbore melifer, productia de miere la ha atingand anual 700-1000 kg.
- Radacina sa pivotanta de 10-12 metri are capacitatea de fixare si stabilizare a solului. Paulownia previne eroziunea solului, il ecologizeaza, ii imbunatateste calitatile si permite protectia sistemelor subterane de apa.
- Prin coronamentul sau bogat Paulownia poate absorbi o mare cantitate de bioxid de carbon din atmosfera: 1200 tone de CO2/an, echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea a 100.000 km.
- Frunzele sale ating dimensiuni foarte mari (cca. 60 cm diametru). Ele absorb noxele, praful si zgomotele. Pot fi folosite si ca hrana pentru animale.

Apple Google Store iTunes Google Play