Acest anunt nu este activ

In-uman

1 RON
Valabil din 13.10.2016 19:42:28
Descriere

Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane prezinta expozitia "in-uman" a sculptorului Stefan Neacsu. Vernisajul va avea loc pe data de 13 octombrie in Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. "Nicolae Balcescu" la adresa din Strada 11 Iunie, nr. 41, Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

“Acest ciclu de lucrari include doua demersuri simultane: in primul rand o preocupare strict estetica, prin care caut un limbaj plastic personal cu care sa exprim sculptural compozitiile imaginate. Asadar, principala focalizare ramane sculptura in sine, ca prezenta spatiala, ca obiect si ca lucrare de arta. In plan secund, urmaresc ca lucrarile mele sa poarte si un concept, sincronizat cu propriile mele observatii despre lume, ori cu framantari personale curente. Ambele perspective au in comun atat nevoia de a genera emotie, surprindere ori mirare in ochii observatorului, cat si angrenarea unui anumit tip de ironie ori sarcasm. Acest sarcasm il atasez atat ca potentator de autentic al mesajului meu, cat si ca antidot la patetismul contemplarii de frumos omologat ori de rezonabil. Prin aceasta cred ca am ales involuntar plasarea lucrarilor intr-un context contemporan de adresare, chiar daca materialele alese amintesc de sculptura conventionala. Toate cele trei lucrari au in comun aglutinarea sculpturala cu ready made-ul. In mod particular, se regaseste ca laitmotiv, calapodul de pantofi, avertizand despre speta oglindirii, anume finita sociala.
Pentru mine, acesta exprimare este si o modalitate de a sublima prin arta aspecte ale vietii reale care pot face obiectul disconfortului sau chiar al dispretului, insa aceasta stare de veghe prin care observ socialul este mai degraba un exercitiu de identificare a surselor tematice ori a pretextelor pentru cautarile mele estetice, sculpturale. De asemenea, oricat de avangardista ori neconventionala ar fi abordarea cautarilor mele, simt de fiecare data sa raman aproape de afinitatea mea bazala pentru sculptura in lemn. Nu am menirea sa ma refer obiectiv la rezultatul estetic al lucrarilor mele, asa ca voi prezenta doar intentia mea conceptuala:

”Ascensiune”
Adultul contemporan se confrunta cu o evolutie care aduce multe contradictii atunci cand este evaluata in scale si sisteme diferite de referinta. Spre exemplu, individul social, care se afla in asteptarea avansarii in functie, dezvolta simultan o atitudine comportamentala progresiv mai supusa ori mai slugarnica fata de cei care il promoveaza. Carierismul uneori angreneaza capacitati si eforturi care vizeaza pragmatic rezultate de evolutie ce tin de statutul profesional si social, marcand insa, in acelasi timp, pierderea adevaratei intalniri cu sinele si cu resursele spirituale, sufletesti. Acest aspect simultan de vectori opusi, il traieste in general individul ce devine adult, capatand putere si autoritate, dar si constrangerile responsabilitatilor, coplesirea. Reprezentarea este antropomorfa si zoomorfa, totodata. Am ales pasarea ca simbol al inaltarii, am ale

Apple Google Store iTunes Google Play